Ukończyłam studia na warszawskiej uczelni medycznej, uzyskując tytuł magistra dietetyki klinicznej. Jestem również psychodietetyczką i autorką pracy naukowej dotyczącej dietoterapię w anoreksji męskiej i wpływu mediów społecznościowych na obraz ciała i zachowania żywieniowe.              W swojej praktyce czerpię także z osobistego doświadczenia walki z anoreksją, co przekłada się na szczególną uważność w kontakcie z pacjentem.

Prowadzę szkolenia dla rodziców, specjalistów oraz psychodietetyków. Jestem autorką licznych publikacji naukowych i artykułów popularnonaukowych oraz ekspertem portalu poradnikzdrowie.pl. Regularnie zapraszana jestem do mediów. W 2024 roku zostałam laureatką nagrody „Kompas Vistuli” w kategorii Rising Star.

Najważniejsze szkolenia i projekty:

► Autorka książki „Psychodietetyka jelitowa – jak mikrobiota kształtuje emocje, myśli i nawyki żywieniowe” Wydawnictwo Lekarskie PZWL

► Twórczyni terapeutycznego „Uważnego Planera” wspierającego praktykę mindful eating

► Szkoleniowiec z zakresu dialogu motywującego i z dietoterapii w zaburzeniach psychicznych

► Prelegentka konferencji specjalistycznych i autorka publikacji branżowych

dietetyk kliniczny

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym, absolwentką Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. 

Specjalizuję się w dietoterapii chorób przewlekłych, zaburzeń hormonalnych, zaburzeń odżywiania (m.in. bulimia, ortoreksja), a także w bilansowaniu diet roślinnych. Wspieram również osoby z ADHD oraz w spektrum autyzmu (ASD), pomagając w dostosowaniu sposobu żywienia do ich indywidualnych potrzeb. Swoją wiedzę stale poszerzam, uczestnicząc w szkoleniach, kursach i konferencjach z zakresu dietetyki klinicznej, dziecięcej oraz psychodietetyki.

Na co dzień pomagam osobom, które zmagają się z problemami zdrowotnymi wymagającymi specjalistycznego podejścia żywieniowego. Wspieram pacjentów z insulinoopornością, chorobami tarczycy, zaburzeniami hormonalnymi, zaburzeniami odżywiania (bulimia, ortoreksja, anoreksja ciążowa), a także osoby z ADHD i ASD, dla których odpowiednia dieta może znacząco poprawić komfort życia.    Pracuję zarówno z osobami dorosłymi, jak i dziećmi, dbając o to, by sposób odżywiania wspierał zdrowie, prawidłowy rozwój i dobre samopoczucie.

Doświadczenie i wykształcenie:

  • - Szpital kliniczny im. Karola Jonschera w Poznaniu

  • - Praktyki studenckie na Oddziale Diabetologii w Szpitalu Miejskim im. Raszei w Poznaniu

  • - Certyfikat Specjalisty Przyjaznego Mózgowi

  • - Certyfikat Specjalisty Przyjaznego Dzieciom

  • - Dietetyka Pediatryczna

  • - Choroba Hashimoto okiem dietetyka – objawy, przyczyny i postępowanie dietetyczne

Ukończyłam studia magisterskie na kierunku dietetyka kliniczna. Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego w Warszawie, gdzie ukończyłam studia podyplomowe z psychodietetyki.

Doświadczenie zawodowe zdobywałam w placówkach szpitalnych i przedszkolnych, a w latach 2022–2026 współpracowałam z Ośrodkiem Leczenia Zaburzeń Odżywiania „Otulenie”, gdzie prowadziłam konsultacje indywidualne i warsztaty oraz przez ponad rok koordynowałam zespół dietetyków. Od 2022 roku prowadziłam również własny gabinet dietetyczny „Gabinet Almond”, aż do przekształcenia go w Poradnię Almond.

Nieustannie rozwijam swoje kompetencje, biorąc udział w specjalistycznych kursach, szkoleniach i konferencjach.

mgr Katarzyna Terejko

STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH

POLITYKA PRYWATNOŚCI

REGULAMIN

REGULAMIN

STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH

POLITYKA PRYWATNOŚCI

kontakt@almondporadnia.pl

TEL. 572-004-155

Poznańska 3/18

Warszawa, 00-680